Sık Sorulan Sorular

1-Soru  : Src belgesi ne anlama geliyor?
Cevap: Src belgesi sürücünün sessiz harflerinden oluşmaktadır.  Src belgesini yük, eşya, kargo yolcu taşıyan araç sürücülerinin alması gereken bir belge türüdür.
 
2-Soru   : Src 1 belgesi almak için ne şartlar aranıyor?
Cevap:  Src 1 belgesi almak için her hangi bir ehliyete sahip olmak ve ilkokul mezunu olmak yeterlidir.
 
3-Soru : Src belgesi için kaç gün derse katılmak gerekiyor?
Cevap : 2 Hafta katılmak gerekmektedir.
 

 
4-Soru  : Src belgesi için yaş şartı varmı?
Cevap: Src 1 ve Src 2 belgesi için yaş şartı en az 26 en fazla 63,
             Src 3 ve Src 4 belgesi içinse en az 19 en fazla 63 yaştır.
 
5-Soru   :Src 4 belgesi ile uluslararası yük taşıyabilirmiyim?
Cevap:  Src 4 belgesi ile sadece yurt içinde taşıyabilirsiniz.
 
6-Soru : Src 5 belgesi almak için ne yapmalıyım?
Cevap : Src 5 belgesi almak için src3 veya src 4 belgeniz olması gerekmektedir. Src 5 için 16 saatlik Tehlikeli Madde Taşımacılığı Dersine katılmanız ve sınava girmeniz gerekmektedir.
 

 
7-Soru  : Şirketimize ait kango tipi aracımız var bunun için src kaç almamız gerekir?
Cevap:  Src 4 belgesi almanız yeterlidir.
 
8-Soru   : İstanbul içerisinde yolcu taşıyan araçlar içinde src belgesi almak gerekiyormu?
Cevap:  Şehir içinde yük taşımak için src belgesi şartı var fakat yolcu taşımacılığında ise yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar bu belge aranmayacaktır. Ancak öğrenci servisleri bu kapsama dahil değildir. Öğrenci servisi için bu belge aranacaktır.
 
9-Soru : Src belgesi olmadan kamyonet kullanırsam bunun cezası ne kadardır?
Cevap : Sürücüye 200 ytl. Araç Sahibine ise 500 ytl para cezası uygulanır.
 

10-Soru  : Src sınavında kaç soru soruluyor ?
Cevap: Src belgesi sınavında toplam 50 soru sorulur.
 
11-Soru   : Sınavdan kaç puan alırsam geçerim?
Cevap:  Src sınavında baraj 100 puan üzerinden 60' dır.
 
12-Soru : Src sınavlarını hangi kurum yapar?
Cevap : Src sınavını T.C.Ulaştırma Bakanlığına bağlı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi sorumludur.
 

13-Soru  : Src 3 belgesi almak için kaç derse giriliyor?
Cevap: Src 3 belgesi için toplam 14 derse girilmektedir.
 
14-Soru   : Src sınavında kaç sınav hakkı vardır?
Cevap:  1. sınavdan sonra 3 sınav hakkı daha vardır..
 
15-Soru : Src sınavları yılda kaç kez düzenlenir?
Cevap : Sınav yılda üç kez düzenlenmekte olup bakanlık gerek duyulması halinde sınav sayısını fazlalaştırabilmektedir.
 

16-Soru  : Benim -B- sınıfı sürücü belgem var ben bu ehliyetim ile src 3 belgesi alabilir miyim?
Cevap: Src belgesinde ağır vasıta ehliyeti olma şartı aranmamaktadır. Çünkü src 3 belgesinin anlamı Uluslar arası yük, eşya ve kargo taşımacılığıdır. B sınıfı ehliyetiniz ile 3,5 tona kadar yük taşıyan araçları yani kamyonetleri kullanma hakkınız var. Bu demek oluyor ki kamyonet ile yurt dışına çıkılması durumunda b sınıfı sürücü belgesi ve src 3 belgesi ile çıkış yapabilirsiniz.
 
17-Soru   : Src sınavında kaç sınav hakkı vardır?
Cevap:  1. sınavdan sonra 3 sınav hakkı daha vardır..
 
18-Soru : Bu belgeleri sürücü kurslarımı vermektedir?
Cevap : sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olduklarından dolayı  src eğitimi verememektedirler. Bu belgeyi verebilmek için Ulaştırma Bakanlığından yetki almış Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezleri verebilmektedir.
ideal src eğitim merkezi Copyright © 2018 |  Web Tasarım : Vizly.Com